PlayStationSpill

Gamification – en morsommere hverdag

Posted on October 2nd, 2016 by admin

Gamification – spillifisering – har etter hvert blitt ganske vanlig. Det er kanskje ikke alle som er kjent med konseptet ennå, men likevel brukes gamification daglig mange steder, kanskje uten at du tenker over det.

gamification_377776894

Hva er gamification?

Gamification betyr å gjøre hverdagslige eller kjedelige ting morsommere gjennom å legge inn spillelementer som belønninger og lignende for å øke interessen for aktivitetene – du gjør nærmest hele opplevelsen til et slags spill. Prinsippet brukes med stor suksess i mange skoler ved at læringen gjennomgår spillifisering. Elevene får kanskje oppgaver og oppdrag som skal løses, og læringen blir mer spennende. Skoletrøtte elever kan plutselig få sansen for skolen igjen, og elevene lærer alltid lettest når de har det morsomt underveis.

Ingen nyhet

Selv om ordet gamification (spillifisering) er ganske nytt, er ikke prinsippet nytt. Du kan si at en gammeldags natursti også er gamification. Den gjør skogsturen til en lek, der du gjør oppgaver eller oppdrag underveis. Det samme prinsippet kan brukes overalt, både i skolen og på arbeidsplassen. Mange leirskoler bruker gamification, og det samme gjør bedrifter når de driver med teambygging. Til og med spillindustrien bruker gamification, og ett eksempel på dette er Casumocasino, der spillerne får poeng for alt de gjør på siden. De kan også få ulike oppdrag som skal utføres, og hvis oppdraget utføres, får de en belønning.

Gamification på mobilen

Gamification har blitt en enda større trend etter at Pokemon Go ble lansert. Antakelig vil det komme mange flere slike spill som gjør hele hverdagen til en spillopplevelse. Slike spill kan anvendes i skolen, eller de kan brukes på jobben. Det er bare fantasien som setter grenser. Gamification gjør det lettere å engasjere folk. Du blir ekstra motivert til å gjøre kjedelige ting dersom det hele er bygd opp som en lek, og du kanskje til og med får en belønning for det.

Copyright © 2009 PlayStationSpill